Ruud speelt al vanaf zijn 15e jaar basgitaar. Zijn roots liggen in de symfo muziek ( King Crimson , Pink Floyd ) maar de blues is de basis van alle muziek. Na diverse bands ( eigen muziek en covers) is Ruud weer terug naar de roots gegaan om de echte blues te spelen. Hij heeft zijn plek in Dusty Roots gevonden. Heerlijke ongecompliceerde blues met een eigen geluid.

 

Eric bracht het grootste deel van zijn leven door in de jungle van de Mississippi Delta (in Mileston) en leerde daar de blues tot in de puntjes.

 

Peter Maarleveld is bekend van onder andere de LP Bluesband, Goodtime Charlie, Stack Rhythm en de The Jacob Harper Blues Band, ….etc. Hij is al sinds de jaren zestig actief in de muziek.

 

Hij begon gitaar te spelen op leeftijd van 10 jaar, en de blues kwam al vrij snel in beeld. Eric Clapton, Allman Brothers Band en de Nederlandse Cuby & the Blizzards en de Living Blues waren al snel een inspiratie, evenals de blues van de vroege Rolling Stones en Johnny Winter. Later kwam daar de invloed bij van T-Bone Walker en Magic Sam, om een paar te noemen.

Favoriete gitaren zijn zijn zelf gemaakte ES en Les Paul voor het slidewerk. Maar er staan ook nog een batterij andere gitaren, alles tussen Stratocaster en Resonator die elk een eigen stijl mogelijk maken.

Jan speelde eerder in de Serenes en Doorgedraaid, meer recentelijk bij Lumberjack, en nu dus voor Dusty Roots.

Nam - na een veel te lange afwezigheid - zijn gitaar wederom van de muur, en ging verder met waar het allemaal mee begon: De Blues.